Over mij

In 2007 heb ik Blablablar opgericht. Een lang gekoesterde droom is daarmee werkelijkheid geworden: een taalschool voor Spaans beginnen!

Sinds ik begon met de studie Spaanse Taal- en Letterkunde, loopt het Spaans als een rode draad door mijn leven: in 1994 studeerde ik af aan de Universiteit Utrecht, met als specialisatie Latijns-Amerika Studies. Tijdens mijn studie heb ik twee keer een jaar in een Spaanstalig land gestudeerd en gewerkt: allereerst in Granada, in Zuid-Spanje, om de finesses van de taal echt onder de knie te krijgen. Een paar jaar later liep ik stage bij een alfabetiseringsproject in een volkswijk in Costa Rica. Dit land, en eigenlijk heel Midden-Amerika, heeft mijn hart gestolen: de mensen, de sfeer, de taal… Ook werd daar de kiem gelegd voor mijn liefde voor het volwassenenonderwijs. In 1999 volgde ik daarom nog een extra didactiek-opleiding in Barcelona, speciaal voor docenten Spaans.

Ruim tien jaar heb ik lesgegeven bij diverse taalinstituten in Amsterdam en omgeving. En nu werk ik dus al een hele tijd in mijn eigen taalschool Blablablar. Ik heb gewerkt met groepen en ik heb privé-lessen gegeven, van beginners tot gevorderden, voor particulieren en voor bedrijven. Zo leidde ik bijvoorbeeld jarenlang cabinepersoneel van KLM op voor hun taalexamens.

Intussen is er sinds 2021 weer veel veranderd: naast mijn werk voor Blablablar, werk ik nu ook met veel plezier als docente Spaans bij de opleiding International Business van Avans Hogeschool in Den Bosch. Enorm fijn om jonge mensen te begeleiden.

Tot slot: of je nu Spaans ‘moet’ leren voor je werk of je wilt het leren voor je vakantie, in mijn lessen vind ik het plezier in het leren het allerbelangrijkst.

Ik wens je daarom heel veel plezier met het Spaans … net zo veel als ik zelf al jaren heb bij het lesgeven!

¡Hasta pronto!

Ellis Bijlmakers

Leuk als je de pagina deelt!