Methode en materiaal

Methode

Of het nu om een privé-les gaat of om groepen: ik kijk altijd naar de wensen en mogelijkheden van de individuele cursist. De lessen zijn gericht op de praktijk: op het je (beter) leren uitdrukken in het Spaans in allerlei situaties. Grammatica en woordenschat zijn daarbij een middel (om een correcte zin te kunnen zeggen), nooit een doel op zich. Vanaf de eerste les beginners is er veel aandacht voor conversatie, en vanaf diezelfde les 1 wordt er zoveel mogelijk gesproken, in het Spaans!  Je wordt op deze manier zoveel mogelijk omringd door het Spaans, even helemaal onderdompelen in de Spaans(talig)e cultuur en taal.

Ik zorg tijdens mijn lessen voor een ontspannen en motiverende sfeer. Door mijn jarenlange leservaring heb ik gezien dat dit in belangrijke mate bijdraagt aan de kennis die je als cursist opdoet, én aan het plezier dat je aan het Spaans leren beleeft.

Materiaal

Ter ondersteuning werk ik voor de groepslessen met de methodes Con gusto en Aula internacional. Elke cursist krijgt deze boeken tijdens de eerste les. Verder maak ik gebruik van extra materiaal voor bijvoorbeeld spreekopdrachten of grammatica-oefeningen. Deze worden gewoon tijdens de lessen uitgereikt. Ook gebruik ik graag van alles wat maar Spaans is: een gedicht van Pablo Neruda, een hit van Shakira, maar ook de tekst op een blikje sardientjes uit Spanje.

Huiswerk

Bij de groepscursussen hoort ook huiswerk: reken maar op zo’n 1,5 à 2 uur per les.

Leuk als je de pagina deelt!